Halloween foto tutorial

sfx9

Over een week is het weer Halloween, de ideale periode om mensen te laten schrikken. Al een tijdje ben ik geïnteresseerd in special effects make-up. Afgelopen week heb ik de juiste spulletjes in huis gehaald. Vandaag heb ik voor het eerst een look gemaakt, dus mijn skills zijn nog niet op en top. Maar ik vond het leuk om tussendoor foto’s te maken en jullie te laten zien welke spullen ik gebruik en hoe. 

Halloween

De spullen die ik gebruik hebt:

 • – Mehron SynWax
 • – Mehron Stage Blood Dark Venous
 • – Mehron Liquid Latex
 • – Mehron Procoloring Bruise Schmink
 • – Concealer/foundation
 • – Latex sponsjes
 • – Watjes
 • – Goedkoop kwastje van essence
 • – Plastic bakje voor de liquid latex

sfx2

Met een lepeltje schep ik een hoeveelheid SynWax uit het potje. Ik draai het warm in mijn handen, niet te lang anders gaat het plakken en breng dit op een schone huid aan. (Tip: Smeer wat olie op je handen voordat je de SynWax gaat gebruiken zo plak die iets minder aan je handen.) Ik breng het stukje voor stukje aan op de huid tot ik de gewenste vorm heb.  Ik zet de achterkant iets omhoog om een gescheurd effect dadelijk te creëren.

sfx3

Met de liquid latex liet ik het geheel meer in elkaar overlopen. Je moet voorzichtig te werk gaan met liquid latex, pas op dat het niet in je haargrens of wenkbrauw terecht komt. Gebruik een goedkoop kwastje of een latex sponsje want je krijgt het moeilijk uit je spullen. De liquid latex droogt doorzichtig op.

sfx4

Nu komt het leukste werk vind ik zelf, de schmink. Ik mengde de bruine en rode kleur met elkaar en bracht de kleur op de SynWax en er omheen.

sfx5

Je ziet hier dat ik al aardig bezig was geweest met nep bloed en de verschillende kleuren schmink. Ik wilde toch iets meer structuur creëren door middel van een laagje liquid latex en daarboven op watjes gevolgd door weer een laagje liquid latex.

sfx8

Nadat de watjes en liquid latex waren opgedroogd ging ik weer verder met de schmink en bloed met behulp van een kwastje. Ook kan je een schaafwond creëren met een schuursponsje. En klaar, ik was best blij met het resultaat voor de eerste keer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ben erg benieuwd of jullie aan Halloween doen?

Liefs Liz

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. revive-style@hotmail.com' Lisa 24 oktober 2015 / 10:23

  Wauw, dit is echt zo vet geworden! En voor het eerst zie ik een halloween tutorial waarvan ik denk ‘hey, op zich moet mij dat best lukken als ik even enorm mijn best doe’ haha. Normaal gesproken vind ik de tutorials er altijd heel ingewikkeld uitzien, maar door een fotorapportage wordt het een stuk duidelijker vind ik. Heel tof gedaan! Liefs

  • liefsliz 24 oktober 2015 / 10:54

   Ah dankjewel! Dit gaat je vast lukken, het is best simpel en door het bloed ziet het er al gauw spectaculair uit. Liefs Liz

 2. lifeofsimonenl@gmail.com' Simone 24 oktober 2015 / 21:31

  Waaaauw, ik vind dit echt zo onwijs knap! Ik vind het echt heel goed gedaan, ik zou het niet kunnen en zeker niet voor de eerste keer. Wat ben je mooi ook trouwens!

  • liefsliz 25 oktober 2015 / 08:38

   Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt, dus jij zou het ook kunnen! Lief van je, dankjewel!

 3. info@simplynspecial.nl' Nina Simplynspecial 25 oktober 2015 / 15:14

  Wow, dit heb je echt super goed gedaan. Ziet er echt vet uit. Ik zou het in ieder geval niet kunnen 😉

 4. blog@stylebygina.nl' Gina 26 oktober 2015 / 19:18

  Zo gaaf gedaan! Ziet er net echt uit!

 5. info@abeautyday.nl' Teddy 26 oktober 2015 / 19:59

  Wauw ik vind het er heel gaaf uitzien, vooral omdat dit je “eerste keer” is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *